Skip to main content

Limoencake

Op de site van het Diabetesfonds vond ik (Martine) deze frisse limoencake. Daar als een rechte cake maar met een beetje aanpassing van de hoeveelheden maakte ik er een taartje van.

Er is totaal geen zoetmiddel gebruikt in deze taart en dat is voor veel mensen behoorlijk wennen aan de smaak. Maar de mascarpone-limoen-topping maakt hem heerlijk fris. Door de overweldigende frisse smaak van de topping viel de smaak van de taart een klein beetje weg. Je zou daarom kunnen overwegen om toch een klein beetje honing en wat pistachenootjes door het cakebeslag te roeren.

Ingrediënten voor een springvorm van 23 cm doorsnede

  • 3 limoenen (bij voorkeur biologisch)
  • 225 gram amandelmeel
  • 3 theelepels bakpoeder
  • 6 eieren
  • 325 gram mascarpone
  • 90 gram boter (op kamertemperatuur)
  • vanillepoeder of vanille-aroma

Bereiding

Verwarm de oven voor op boven- en onderwarmte 175 graden
Rasp het donkergroene deel van de limoenschil
Pers de limoenen uit en bewaar sap en rasp apart
Meng amandelmeel, bakpoeder, eieren, 150 gram mascarpone, boter, vanille en de helft van limoensap en -rasp door elkaar
Mix tot een glad beslag ontstaat
Bekleed een springvorm met bakpapier en giet het beslag hierin
Bak voor ca. 35 minuten in de voorverwarmde oven.
Maak ondertussen de topping door de mascarpone te mengen met de andere helft van limoensap en -rasp (houd een klein beetje rasp apart voor de garnering)
Haal de taart uit de oven en laat goed afkoelen voordat je de topping eroverheen strijkt.
 
Eet smakelijk!
 

Meer informatie en advies over gezonde voeding: Dieet & Co – Diëtisten en Consultants. Wij hebben vestigingen in Anna Paulowna, Den Helder, Dirkshorn, Julianadorp, Hippolytushoef, Noord-Scharwoude, Schagen, Schagerbrug, Warmenhuizen en Wieringerwerf. Wil je een afspraak maken, neem dan contact op via 085-4884700 ons contactformulier of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Wil je een afspraak bij Dieet & Co?