Limoencake
Op de site van het Diabetesfonds vond ik (Martine) deze frisse limoencake. Daar als een rechte cake maar met een beetje aanpassing van de hoeveelheden maakte ik er een taartje van.
Er is totaal geen zoetmiddel gebruikt in deze taart en dat is voor veel mensen behoorlijk wennen aan de smaak. Maar de mascarpone-limoen-topping maakt hem heerlijk fris. Door de overweldigende frisse smaak van de topping viel de smaak van de taart een klein beetje weg. Je zou daarom kunnen overwegen om toch een klein beetje honing en wat pistachenootjes door het cakebeslag te roeren.
Ingrediënten voor een springvorm van 23 cm doorsnede
- 3 limoenen (bij voorkeur biologisch)
- 225 gram amandelmeel
- 3 theelepels bakpoeder
- 6 eieren
- 325 gram mascarpone
- 90 gram boter (op kamertemperatuur)
- vanillepoeder of vanille-aroma
Bereiding
Meer informatie en advies over gezonde voeding: Dieet & Co – Diëtisten en Consultants. Wij hebben vestigingen in Anna Paulowna, Den Helder, Dirkshorn, Julianadorp, Hippolytushoef, Noord-Scharwoude, Schagen, Schagerbrug, Warmenhuizen en Wieringerwerf. Wil je een afspraak maken, neem dan contact op via 085-4884700 ons contactformulier of via