Skip to main content

Cherry Crumble

Na verschillende avondmaaltijden van Dokter Elise te hebben gemaakt (allemaal lekker!) dit weekend maar eens een ontbijtje proberen. Er staan er verschillende in het boek en deze sprak mij als taartliefhebber erg aan.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 80 gram grove havervlokken
  • 1 scoop (15 gram) eiwitpoeder
  • 40 gram amandelen
  • 2 theelepels vanille-aroma (ik gebruik eiwitpoeder met vanille smaak en heb geen extra aroma toegevoegd)
  • 1 theelepel honing
  • 1 eetlepel vloeibare bakboter (omdat ik altijd roomboter gebruik nu lepeltje kokosolie gesmolten)
  • 200 gram kersen (heel pakje van 250 gram ontdooid uit de diepvries, het is wel weekend, ik ga voor gemak)
  • 4 eetlepels Griekse yoghurt (magere kwark in mijn geval)
  • 2 theelepels kaneel

Bereidingswijze:

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Vet een ovenbestendige schaal in met een beetje boter, of bekleed met bakpapier.
  • Meng in een kom de havervlokken met het eiwitpoeder, de amandelen, het vanille-aroma en de boter.
  • Voeg de kersen toe. Roer goed door elkaar. Verspreid de honing als topping over het mengsel.
  • Verdeel het kersenmengsel gelijkmatig over de ovenschaal.
  • Bak de crumble 25 – 30 minuten in de overn, totdat de topping bruin en krokant is.
  • Verdeel de crumble over schaaltjes en top af met de Griekse yoghurt en wat kaneel.

Eet smakelijk!

Meer informatie en advies over gezonde voeding: Dieet & Co – Diëtisten en Consultants. Wij hebben vestigingen in Anna Paulowna, Den Helder, Dirkshorn, Julianadorp, Hippolytushoef, Noord-Scharwoude, Schagen, Schagerbrug, Warmenhuizen en Wieringerwerf. Wil je een afspraak maken, neem dan contact op via 085-4884700 ons contactformulier of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Wil je een afspraak bij Dieet & Co?